O nas
Patelnia Patera, czyli wyjątkowa restauracja, gdzie polska kuchnia ukazuje się w pełnej krasie dzięki najlepszym regionalnym składnikom, a tradycja spotyka nowoczesność.
Agata i Marta dbają o to, aby każda wizyta była doświadczeniem, które cieszy kubki smakowe i przebiega w przyjacielskiej atmosferze. Agata troszczy się o to, aby serwowane dania przygotowywane w oparciu o najlepsze lokalne produkty, przywodziły wspomnienia smaków z dzieciństwa w najlepszym wydaniu. Spróbujcie przepysznego kotleta schabowego w panierce z chałki, czy domowy rosół na wielu mięsach. Marta z kolei dba o najwyższy poziom obsługi – jej zadaniem jest aby goście wyszli nie tylko najedzeni, ale też z uśmiechem na twarzach.
Menu restauracji jest hołdem dla różnorodności kulinarnych tradycji Polski. Każde danie opiera się na najlepszych składnikach pochodzących z różnych regionów kraju – świeżych warzywach i owocach z okolicznych sadów, regionalnych serach oraz wybornych mięsach dostarczanych przez lokalnych hodowców.
Nieustannie doskonalimy nasze potrawy, które zachwycają nie tylko smakiem, ale również wyjątkowym sposobem ich podania. Zapraszamy do spróbowania pysznych pierogów z wędzonym twarogiem, placuszków ziemniaczanych z gulaszem z jelenia oraz wątróbki drobiowej podawanej z sękaczem.
W naszej restauracji możecie również zorganizować imprezę okolicznościową, spotkanie towarzyskie lub biznesowe. Świadczymy również usługi cateringowe.
Zachęcamy do śledzenia nas w mediach społecznościowych – prezentujemy tam dania sezonowe, nasze menu lunchowe i przedstawiamy naszych dostawców. Znajdziecie tam również informację o naszych promocjach.